Βρείτε μας στο facebook
Επικοινωνία: fineart_auth@yahoo.gr

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

ΚΡΙΑΡΙΔΗ ΓΑΛΗΝΗ


ΚΡΙΑΡΙΔΗ ΓΑΛΗΝΗ

Η Γαλήνη Κριαρίδη γεννήθηκε στην Ρωσία, όπου πραγματοποίησε σπουδές ζωγραφικής και αποφοίτησε με άριστα. ΄Έχει πτυχίο Οικονομικών, Ανώτατης Εκπαιδεύσεως. ΄Έχει σπουδάσει κατά τα έτη 2011-2016 στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστη­μίου Θεσσαλονίκης, στο 5o εργαστήριο ζωγραφικής, με καθηγητές τους Γεώργιο Γκολφίνο και Γεώργιο Διβάρη.

Κατά τη διάρκεια των ακαδημαικών της σπουδών παρακολουθησε τα εργαστήρια
Χαρακτικής, Φωτογραφίας και Βιομηχανικού Σχεδιασμού.

Πολλά από τα έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές.
Ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ

2016      REM-brand Νame project, Lola Nikolaou Art Gallery, Θεσσαλονίκη
2016      «Εικαστικοί διάλογοι με την πόλη», Γενί Τζαμί, Θεσσαλονίκη
2016      «Ο ΄Ήχος της Πόλης» , ΦΙΞ in Art, Θεσσαλονίκη
2014      «ΨΧ» 4 στιγμές, Gallery MYRO, Θεσσαλονίκη
2013      Ομαδική έκθεση χαρακτικής, Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, Θεσσαλονίκη
2012      «χ εις την ν», Gallery MYRO, Θεσσαλονίκη

6980363032
kriaridi@gmail.com








Έννοια των έργων    

Μέσα από τα έργα μου, αναζητώ μιαν αφαιρετική προσέγγιση του παραδοσιακού ορισμού του “τοπίου”.Επηρεασμένη από το έργο αφηρημένων εξπρεσιονιστών, όπως των Mark Rothko, Arsil Gorki, Clifford Still και Sam Francis, οι οποίοι ενδιαφέρθηκαν περισσότε­ρο για την εκφραστική χρήση του χρώματος, ξεκίνησα μια σειρά από πίνακες στους οποίους απελευθερώνω χρώματα σε διατάξεις που δίνουν πολλαπλές δυνατότητες ανάγνωσης.
   Η τεχνική που χρησιμοποιώ έχει αναφορές στην τεχνική “dripping” του Pollok, κατά την οποία το μελάνι που στάζει επάνω στον καμβά δημιουργεί εικόνες, οι οποίες σταδιακά αποκτούν δομή “fractal”. Το φαινομενικά τυχαίο και άναρχο, μέσω μιας καθαρά προσωπικής και πολύ ακριβούς διαδικασίας, μετατρέπεται σε ένα άρτια οργανωμένο εικαστικό γεγονός. Οι σκηνές που δημιουργώ εκφράζουν συναισθήματα που ανακύπτουν από προσωπικά βιώματα και αναπαριστούν μαγευτικά τοπία, τα οποία αναδύονται αφαιρετικά.    
Στόχος μου είναι να παρασύρω τον θεατή σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας, να τον προκα­λέσω και να τον προσκαλέσω να χαθεί μέσα στη μαγεία της δημιουργικής σκέψης.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου