Βρείτε μας στο facebook
Επικοινωνία: fineart_auth@yahoo.gr

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ



ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ



ΔΗΜΗΤΡΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
(Το γένος Σωκράτους και Αικατερίνης Σαραγιώτου)
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 11.12.1945, όπου ζει και εργάζεται. Πτυχιούχος της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. (1990-1995). Σπούδασε ζωγραφική στα εργαστήρια των καθηγητών Δ. Κοντού και Β. Δημητρέα, χαρακτική στο εργαστήριο του Γ. Μήλιου και φωτογραφία στο εργαστήριο του Γ. Κατσάγγελου. Πτυχιούχος της Αγγλικής Φιλολογίας (1968-1972), με τετραετείς σπουδές στο Οικονομικό Τμήμα
της Νομικής του Α.Π.Θ. Ιδρυτικό μέλος και πρώτη Πρόεδρος επί τετραετία του «Συλλόγου Αποφοίτων της Σχολής Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης», μέλος του Ε.Ε.Τ.Ε. και της Μακεδονικής Καλλιτεχνικής Εταιρείας «Η ΤΕΧΝΗ». Το 2001 απέσπασε το       Α’ Βραβείο, στην κατηγορία «Ανάγλυφο», στην 1η Πανελλήνια Έκθεση Μικρογραφικής Τέχνης – Μινιατούρας του ΣΚΕΤΒΕ, στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των λστ’ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ.
Το βιβλίο «Αόρατες Πόλεις» του Ιταλού συγγραφέα Ίταλο Καλβίνο, απετέλεσε και αποτελεί πηγή έμπνευσης για παρά πολλές εικαστικές δημιουργίες της. Η Δ. Χριστοδούλου απεικονίζει τις πόλεις του Καλβίνο ζωγραφικά (πάνω σε Plexi- glass), με σχέδια ηλεκτρονικών κυκλωμάτων, αλλά και κατασκευαστικά με πλακέτες από παλιά ραδιόφωνα και τηλεοράσεις που επεξεργάζεται ανάλογα, αφαιρώντας ή προσθέτοντας ή επιζωγραφίζοντας τα ηλεκτρονικά υλικά.

Ατομικές εκθέσεις
1996      Πανεπιστήμιο « ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», Θεσσαλονίκη.
2001      «GOETHE INSTITUT INTER NATIONES”, Θεσσαλονίκη.
2002      Αίθουσα Τέχνης του Δήμου Θεσσαλονίκης, Εθνικής Αμύνης 9Α,   
             Θεσσαλονίκη.
2002      Εκθεσιακός χώρος Πολυτεχνικής Σχολής Α.Π.Θ., Θεσσαλονίκη.
2004      ISTITUTO ITALIANO DI CULTURA DI ATENE, Αθήνα.
2004      HYATT REGENGY, Θεσσαλονίκη.
2006      CAFE GALLERY «Παράλληλος», Θεσσαλονίκη.

Ομαδικές εκθέσεις
Συμμετοχή σε 60 περίπου εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Συλλογές έργων
Πολλά έργα της βρίσκονται σε διαφόρους φορείς στη Θεσσαλονίκη, όπως, στο Πανεπιστήμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», στον Οργανισμό Λιμένος, στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στη Δημοτική Πινακοθήκη, στο Δήμο Νεάπολης, στο Δήμο Σταυρούπολης, καθώς και σε άλλες δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές σε διάφορα μέρη της Ελλάδα και του εξωτερικού.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ, Φιλελλήνων 23, Τ.Κ. 54248, Θεσσαλονίκη            2310 841-071, Κιν. 6946-500-171, e-mail: christodimi@yahoo.gr



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου